06 Αυγούστου, 2013

† GAME LAB Απρίλιος 2011

Χάρηκα για τη γνωριμία, με όλους εσάς που παρακολουθείτε το GAME LAB! Από δω και στο εξής θα σας λέω για βιντεοπαιχνίδια με έμφαση τις ρετρό παιχνιδοκονσόλες.

Λοιπόν, πριν πάμε στο κυρίως θέμα μας, θα ήθελα να σας κάνω μια μικρή αυτοπαρουσίαση. Η κύρια απασχόλησή μου ειναι μουσικοσυνθέτης και ενορχηστρωτής.  Στην παρούσα φάση είμαι μέλος ενός σκοτεινού αισθητηκά συγκροτήματος  κλασικού, σκοτεινού, μελωδικού μέταλ τύπου που λεγεται Moi dix Mois .

΄Επειτα έχω επίσης μια κυρίως Elegant Goth Lolita εταιρία ρούχων που λέγεται Moi Meme Moitie. Επί τοις ευκαιρίας ο κόσμος στη καθομιλουμένη χρησιμοποιεί τη φράση Goth Loli για τη μάρκα μου οπότε αυτό είναι που κυκλοφορεί από την Moi Meme Moitie!  Ο κόσμος συχνά κάνει υποθέσεις και  λάθη σχετικά με το πως βλέπεται αυτός ο κόσμος......

Έτσι, τώρα που η εισαγωγή για τον εαυτό μου τελείωσε, ας περάσουμε στο κυρίως θέμα,  να μιλάμε για τα παιχνίδια.

Να σας πω την αλήθεια, έχω μια βαθιά σύνδεση με τα βιντεοπαιχνίδια. Όταν ήμουν παιδί, πριν ακόμα να ξέρω να ξεχωρίζω το αριστερό από το δεξί συνάντησα τα Atari βιντεοπαιχνίδια όπως το "PONG", "Breakout", "Space Invaders", κλπ. ‘Εφτασα σε ενα βαθμό από τέτοια βιντεοπαιχνίδια, και είχα στην κατοχή μου  πολλές κονσόλες παιχνιδιών όπως τα πρώτα LSI Game & Watch παιχνίδια όλα  από την αρχή. Όσον αφορά τον αριθμό, θα μπορούσα να έχω υπερβεί κατ’ ελάχιστο τις 100 κονσόλες. Θα μπορούσατε ίσως να με πείτε έναν  από εκείνους τους  "μανιακούς με τις κονσόλες παιχνιδιών" τύπο ανθρώπου!

Για το πρώτο μέρος της σειράς θα πρέπει να κάνω μια ανασκόπηση, οπότε ας σας παρουσιάσω την αγαπημένη μου κονσόλα παιχνιδιών από την τεράστια συλλογή μου, την «3DO REAL».  Περίπου ένα χρόνο πριν τον πόλεμο μεταξύ των Playstation και Sega Saturn 32bit, υπήρχε μια phantom 32bit διαδραστική μηχανή που κυκλοφόρησε πολύ νωρίτερα, παρουσιαζόμενη με μια σιωπηλή πετούμενη αίσθηση, ήταν η  3DO REAL!

Την πρώτη φορά που είδα αυτή τη κονσόλα ζωντανά, ήμουν ενθουσιασμένος. Ο audio μηχανισμός και η εμφάνηση έδινε σε αυτή τη μονάδα μια αίσθηση υψηλής κλάσης! Μέχρι τότε, το σχέδιο των παιδικών παιχνιδιών της Famicon ήταν ένα πρότυπο μηχανής παιχνιδιών, αλλά η αίσθηση του να έχω κάτι που θα είχε ένας ενήλικος ήταν ελκυστική για μένα, και το όμορφο μοντέλο της κονσόλας επιτέλους εμφανίστηκε και χόρευα τρελά. Φανταζόμουν ότι ήταν ο Παρθενώνας που στεκόταν όμορφα σε 4 πόδια. Δεν ντρέπομαι που έχω βάλει αυτό το μηχάνημα στο σαλόνι μου αφού ταιριάζει με την διακόσμηση!

Επίσης, η πολυγωνική απεικόνηση της 3DO REAL ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα κάτι τέτοιο και ακόμα και τώρα δεν μπορώ να το ξεχάσω. « Ένα πολύγωνο που λειτουργεί ως μηχανή παιχνιδιών για σπιτική χρήση! Ποτέ δεν ήμουν πιο ευτυχής» φώναξα.

Ωστόσο, η ζωή της 3DO REAL ήταν σύντομη... Εν πάση περιπτώσει η χρήση της έμπροσθης φόρτησης  εκείνη την εποχή την έκανε υψηλού κύρους οπότε πουλήθηκε κοντά στα 80,000 γιέν!
Η 3DO REAL ομάδα επίσης σκεφτηκε «αυτό είναι τρομερό» (πιθανόν) επειδή τελικά όταν βγήκε προς πώληση η 3DO REAL πήγε στα 54,800 γιέν, και επιπλέον διάφορα χαμηλότερης ποιότητας προϊόντα κυκλοφόρησαν στην αγορά οπότε ήταν ήδη αργά. Εκείνες τις μέρες τα  Playstation και  Sega Saturn εμφανίστηκαν, οπότε η 3DO REAL ξεχάστηκε στις σκιές.... Είναι επώδυνο.
Ωστόσο, εγώ δεν την ξεχνώ.. Εκείνη την σύντομη χρονική στιγμή όπου η ευγενής  φιγούρα της 3DO REAL έλαμπε μέσα στο χώρο! Λοιπόν, φαίνεται ότι έχω έρθει στο όριο του χώρου αυτής της σελίδας. Κρίμα! Σε αυτή την περίπτωση, ας συναντηθούμε ξανά την επόμενη φορά!

-απόδοση στα ελληνκά: Agneta DeCroix

† Translate

✉ Ακολουθήστε μας με Email