04 Ιουνίου, 2014

† Συνεντευξη του Μάνα και της Άμυ Λι (Evanescence) - 2008-E Για να ξεκινήσουμε, ποια ήταν η πρώτη σας εντύπωση ο ένας για τον άλλο?
-Α Τα ρούχα μου είναι σχετικά πρόχειρα.. Ντράπηκα. Αν είχα περισσότερο χρόνο θα είχα ντυθεί καλύτερα..
-Μ Δεν έχει σημασία για μένα. Την είχα δει σε συναυλία στη Γιοκοχάμα και μου φάνηκε πολύ δυναμική. Τώρα από κοντά είναι και χαριτωμένη.
-Α Α! Η αλήθεια είναι ότι όταν είμαι στη σκηνή, οφείλω να έχω μια δυναμική παρουσία. Όταν είμαι στη σκηνή και όταν είμαι ο εαυτός μου είναι δύο διαφορετικά άτομα. Για αυτό όταν κατεβαίνω από μια παράσταση παίρνω μια βαθειά ανάσα και λέω "τώρα θέλω να γυρίσω στο νορμάλ μου"
-Μ Το ίδιο και εγώ. Προσπαθώ να φέρω όλη μου τη δύναμη σε κάποιο live.

-E Αν και είναι η τρίτη φορά για τους Evanescence στην Ιαπωνία, αυτή η φορά θα είναι κάτι το διαφορετικό?
-Α Με ανυσύχησε το γεγονός ότι είχα πάρα πολλά χρόνια να επισκεφτώ τη χώρα αλλά, το αντίθετο με εξέπληξε η θετική ενέργεια που εισέπραξα. Λάβαμε δώρα, μάθαμε πολλά για τον πολιτισμό.. Αν και τώρα συνεχίζουμε στην Αυστραλία , διασκεδάσαμε πολύ.
-Μ Για τους Moi dix Mois οι περιοδείες είναι περισσότερο επικεντρωμένες στην Ευρώπη και αν και είμασταν καλεσμένοι και στην Αμερική σε κάποια εκδήλωση μας άφησε την εντύπωση θετικού θυμού και ενέργειας. Δεν ξέρω αν είναι θέμα πολιτισμού αλλά οι Ιάπωνες θεατές είναι πολύ ήσυχοι.
-Α Τελευταία φορά όμως που ήμουν εδώ δεν είχαν συγκρατηθεί και πολύ, ίσως η Ιαπωνία να αλλάζει.
-Μ Αυτό το νομίζω και εγώ και αν και οι θεατές μου είναι βασικά, γυναίκες βλέπω και άντρες ξαφνικά και είναι φυσιολογικό. Γεμίζουν με την ενέργειά τους το χώρο.
-Α Στις συναυλίες μας στην Αγγλία νομίζω ότι είναι μισοί-μισοί. Για τις ροκ μπάντες είναι λογικό να είναι άντρες οι περισσότεροι θεατές. Οπότε για εμάς το 50-50 είναι ένα καλό ποσοστό.

-Ε Και οι δύο σας έχετε εμφανιστεί σε Ευρωπαικό Γκόθικ περιοδικό, πρέπει να έχετε κάτι κοινό.
-Α Ε ναι λογικά η μουσική μας, είναι ίδια σε πολλά πράγματα.

-Ε Και σχετικά με το Γκόθικ, δεν έχει πραγματικά σημασία αν είναι κάτι σκοτεινό, τι εντύπωση σου κάνει αυτό?
-Α Είναι δύσκολο να το μεταφράσω σε μία λέξη, αλλά μ ενοχλεί το ότι οι άνθρωποι πρίν ακούσουν την μουσική μας, κολλάνε στην εικόνα και μένουν εκεί. Η αλήθεια είναι οτι η μουσική των Evanescence έχει πολλά Γκόθικ στοιχεία και πολλές επιρροές από αυτό. Αν θα έπρεπε να μας περιγράψετε, θα έλεγα ότι το σκοτάδι της πρώιμης Βικτωριανής επόχής έχει μέσα του και μέταλ και ντίτζινταλ και όλο το μουσικό μας στοιχείο είναι βασισμένο σε αυτό.
-Μ Είναι δύσκολο να περιγραφεί με μια λέξη. Από παιδί με επιρρέαζαν ταινίες σχετικά με τα μυστήρια των Οκουλτιστών και των βρυκολάκων και επίσης με τραβούσανε και ταινίες τύπου La Profesora. Αργότερα, ο πατέρας μου σαν καθηγητής κλασικής μουσικής , μου έιχε αφήσει πλήρη αίσθηση αυτού του είδους.
-Α Αυτό είναι εξαιρετικό.
-Μ Όσο για το τι έχουμε κοινό σχετικά με το Γκόθικ.. ίσως την εικόνα που έχουμε μέσα μας την ομορφιά με το σκοτάδι , νομίζω είναι ένας όμορφος συνδυασμός σωστά?
-Α Συμφωνώ.Το να κάνεις ενα, αυτή την αντίθεση. Όπως πριν είπε και ο Μάνα-σαμα , για την λατρεία του στις ταινίες τρόμου, προσωπικά αγαπώ Τιμ Μπάρτον. ο Ντραμίστας μας Ρόκυ Γρέυ και ο κιθαρίστας μας Τζον Λεκόμπτ, επίσης αγαπούν τις ταινίες τρόμου και κατά τις περιοδείες μας βλέπαμε πολλές μαζί. Κυρίως από τη δεκαετία του 90 εκεί που πηγάζει το όλο θέμα.
-Μ Ζηλεύω.. Τα άλλα μέλη των Moi dix Mois δεν έχουν αναφέρει ποτέ για ταινίες τρόμου..

-Ε Είπες πριν ότι σε ενοχλεί να επικεντρώνονται μόνο στην εικόνα σου, αφού αυτό δεν είναι το νόημα του VisualKei?
-Α Ναι κατα ΄μια γενική έννοια. Αλλά το ζήτημα είναι είναι να καταλαβαίνουμε τη μουσική πρώτα. Αλλά΄σιγουρα είναι και το σύνολο που μετράει, που πρέπει να "χτιστεί" μαζί.
-Μ Με τον ίδιο τρόπο σκεφτόμαστε. Προσπαθώ να ενώσω το σκοτάδι και την ομορφιά. Στη μουσική θέλω να βγαίνει το ίδιο αποτέλεσμα. Για αυτό δημιούργησα τη δική μου σειρά ρούχων Moi meme Moitie που ακουμπάει και στο στυλ τις Γκόθικ Λολίτας και στη γλυκύτητά της.


-Ε Άμυ, θα σε ενδιέφερε το Γκόθικ Λολίτα ντύσιμο, αρκετά διάσημο εδώ στην Ιαπωνία?
-Α Ναι μου άρεζε πάντα. Με τη περιοδεία στο Τόκυο είχα την ευκαιρία να αγοράσω πολλά πράγματα τέτοιου στυλ. Για να είμαι ειλικρινής αυτό το πάντρεμα της τρυφερότητας και του σκοταδιού δεν είναι απλά χαριτωμένο είναι αξιολάτρευτο. Έχω και μια αδυναμία στις αράχνες επίσης..
-Μ Πέρισυ είχα την ευχαρίστηση να συμμετέχω στο "Wave Gotik Treffen" της Γερμανίας μια τεράστια εκδήλωση,  το μεγαλύτερο Γκόθικ Φεστιβάλ που ξεκίνησε το 1992 και αισθάνθηκα το Γκόθικ βαθειά ριζωμένο στους Γερμανούς. Σε σύγκριση με εκείνο , νομίζω οτι η Ιαπωνία, τώρα εκδηλώνει ενδιαφέρον.
-Α Σχετικά με αυτό το θέμα στην Ευρώπη,είναι ότι οι πολιτιστικές ρίζες του είναι πιο βαθειές από ότι στην Αμερική. Και σε αυτούς που έχουν δει τις συναυλίες μας αν και επηρρεάζονται και από την εμφάνιση της μπάντας, νομίζω, το έχουν μέσα τους ήδη.

-Ε Και αυτό ενθουσιάζει την Αμερική σχετικά με το σκοτάδι και την ομορφιά του?
-Α Δεν υπάρχει Γκόθικ Κουλτούρα στην Αμερική. Να σου πω, από την αρχή, ούτε εγώ θα είχα επηρρεαστεί τόσο αν δεν ήταν για τη μόδα , αν δεν ακολουθούσα τίποτα το Γκόθικ, και κάτι που συγκράτησα κάθε φορά που άκουγα Boby Subject ή πήγαινα στους Depeche Mode κάτι τέτοια απορροφούσα. Και σχετικά και με τον Τιμ Μπάρτον, το αγαπημένο μου είναι το " the Nightmare Before Christmas". Θα έλεγα ότι έχω επηρρεαστεί από μπάντες σαν του Danny Elfman.

-E Σίγουρα και οι δυο σας είστε οι αρχηγοί κάποιων συγκροτημάτων, ποιο είναι το απόλυτο αντικείμενό τους?
-Α Όσον αφορά τη μουσική.. το να είσαι σε συνεχή μάχη με "εσένα" Να βγάζεις νέα άλμπουμ , να τολμάς κάτι καινούριο. Όσο για τους στόχους γενικά τους συγκροτήματός μας, νομίζω ότι έχουμε πετύχει πολλούς. Με λίγα λόγια όταν κάνουμε μουσική θέλουμε να ακουστούμε από πολλούς , θέλουμε να γίνουμε κατανοητοί. Δύσκολο, αλλά είναι και ο απόλυτος στόχος.
-Μ Για τους MDM επειδή γράφουμε στη μητρική μας γλώσσα, δεν ξέρω τι απόηχο θα είχε αυτό, αλλά μάλλον είναι το να πάμε όσο πιο μακρυά μπορούμε με τη γλώσσα μας.
-Α Εντυπωσιακό. ΤΟ να προσπαθήσεις να κερδίσεις μια άλλη χώρα με τραγούδια στη δική σου γλώσσα και να γίνεις κατανοητός είναι το απόλυτο ενδιαφέρον.


Ε- Και τελικά στην Ευρώπη νομίζετε ότι οι Εvanescence X Moi dix Mois  θα μπορούσανε να μοιραστούνε το ίδιο σκηνικό?
-Α Αυτό θα ήταν πολύ καλό.
-Μ Θα είχε φάση.Από εδώ που μιλάμε σήμερα, σε ότι έχουμε κοινό, ακόμη και η κλασική μας παιδεία, ότι μας αρέσει, έχουμε πολλά κοινά. Και για αυτό, ναι, θα ήταν ωραία μια συναυλία μαζί.
-Α Ευχαριστούμε, σκεφτόμουνα το ίδιο. Και αυτές τις μέρες, μέσα σε όλες τις συνεντεύξεις που έδωσα το να βρώ ένα καλλιτέχνη με τις ίδιες ανυσυχίες, με κάνει πολύ χαρούμενη.Από τη καρδιά μου σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.
-Μ Ορίστε σου έχω ένα δώρο *Ενα Moi meme Moitie Μενταγιον*
-Α Ευχαριστώ πολύ είναι υπέροχο! 

 Τη μετάφραση επιμελείτε 
η Ασημάκη Αγγελική. 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς αναφορά στην πηγή.

† 9.2 διοργάνωση 28 Ιουλίου 2012

Πλησιάζουμε στο λάιβ της 2 Σεπτεμβρίου, ναι?

μιλώντας για το οποίο, πρόκειται να αρχίσω να δουλεύω πάνω σ’ αυτό και για το σπέσιαλ τραγούδι.

χουχουχου…

Λοιπόν, από τώρα μπορείτε να βλέπετε το Bara no Seidou live DVD!!


Εάν δεν έρθετε στην σπέσιαλ εκδήλωση αυτή την ημέρα, σίγουρα θα το μετανοιώσετε!

Επίσης, χτες ήταν η μέρα του μεσοκαλόκαιρου.

Ασφαλώς επειδή λατρεύω το χέλι έφαγα λίγο!

αλλά λόγω του χρόνου δεν μπορούσα να πάω σε εστιατόριο που σερβιρει χέλι....

Στο παρελθόν θα πήγαινα σε ένα καλό εστιατόρια για χέλι και θα έπαιρνα χέλι στον ατμό σε στυλ Kansai .  Με αυτό το πράγμα, ο πατέρας μου είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον άτομο και καθώς θα το άνοιγε μπροστά στα μάτια μου να με διδάξει πράγματα γι’ αυτό, θα έτρωγε ακόμη την καρδιά του χελιού ωμή...

Τότε, όχι πολύ καιρό πριν, πήγα σε ένα φημισμένο εστιατόριο χελιού αλλά το παραέψησαν στον ατμό και διαλύθηκε..  Απογοητεύτηκα.
Αλλά φαίνεται ότι αυτή ειναι η παραδοσιακή μέθοδος που χρησιμοποιείται (στο χέλι)...στην πραγματικότητα
Λοιπόν, άμα αρχίσω να λέω ιστορίες για χέλι φαίνεται ότι παρασύρομαι και μακρηγορώ, ειναι μυστήριο, υποθέτω....

Επίσης, φαίνεται ότι ήταν ένα σοκ για την ξαφνική ανακοίνωση της τουρνέ στη Νότια (Λατινική) Αμερική.  Στην πραγματικότητα, κάποια χρόνι α πριν είχα λάβει μια καυτή προσφορά και τώρα είμαστε σε θέση να την πραγματοποιήσουμε.

Επίσης, έχω κάποια καλά νέα για όλους στην Ιαπωνία, έτσι παρακαλώ λίγη υπομονή ακόμα και να ακούτε το Reprise ενώ κάνετε διάφορα πράγματα.


Μάνα


2012/07/28(Σάββατο) 03:12:19


**Σημείωση—Ηθελα να σημειώσω ότι με διάρθωσαν στην ορολογία της τουρνέ.  Μάλλον αντί για “Τουρνέ Νότιας Αμερικής” θα έπρεπε να είναι “τουρνέ Λατινικής Αμερικής”.   Παρόλα αυτά για αυτή την αναφορά η κυριολεκτική μετάφραση της ορολογίας του Μάνα ήταν “Νότια Αμερική“. Συνεπώς, όταν λέμε "nanbei" (Νότια Αμερική) θα έπρεπε να αναφέρεται σαν "Λατινική Αμερική", έτσι συμπεριέλαβα τον όρο "Λατινική" σε παρένθεση για αυτή την καταχώρηση!(την μετάφραση επιμελήθηκε η Ελενα Αρχοντάκη)

† ΤΟΥΡΝΕ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ 25 Ιουλίου 2012

Aποφασίσαμε να έχουμε μια  Moi dix Mois τουρνέ στη Λατινική Αμερική τον Σεπτέμβριο!

- TETSUGAKU NO KAKERA ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΞΙ  - ΤΟΥΡΝΕ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ - 2012

Είναι η πρώτη μου φορά στη Λατινική Αμερική, είμαι τόσο ενθουσιασμένος!


Παρακαλώ επιβεβαιώστε τις λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα των  Moi dix Mois.


Μάνα


2012/07/25 (Τετάρτη) 14:25:55(Την μετάφραση επιμελήθηκε η Ελενα Αρχοντάκη)

†Philosophy 2 Διεθνείς παραγγελίες 23 Ιουλίου 2012

Για τους ανθρώπους στο εξωτερικό

Philosophy2  Διεθνείς παραγγελίες
CD JAPAN http://www.cdjapan.co.jp/detailview.html?KEY=MDN-800089

Μπορείτε να το προμηθευτείτε από εκεί.

Μάνα


2012/07/23 (Δευτέρα) 21:55:07(την μετάφραση επιμελήθηκε η Ελενα Αρχοντάκη)

† Φωτογράφιση 21 Ιουλίου 2012

Σήμερα έκανα φωτογράφιση για ένα συγκεκριμένο πασίγνωστο περιοδικό.

Αυτές οι μέρες ήταν ασυνήθιστα δροσερές έτσι ήμουν σε θέση να είμαι άνετος κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης.
Ακριβώς όπως ο κύκλος φθινόπωρο/χειμώνας, φορούσα ένα μάλλινο παλτό δίνοντας στα πράγματα έναν πρώιμο φθινοπωρινό αέρα!

Με λίγο από το ένα και  λίγο από το άλλο, προκάλεσα ένα φρέσκο νέο στυλ!
Οπωσδήποτε, να περιμένετε την κυκλοφορία!

Λοιπόν, πρέπει να είναι περίπου ο καιρός να φτάνει  το επετειακό για τα 10 χρόνια των Moi dix Mois βιβλιαράκι, τόμος 2,  Philosophy 2 σιγά σιγά στους προορισμούς των παραληπτών.
Δεν είναι τέλειο?
Τι σας άρεσε από αυτές τις κυκλοφορίες?

Θέλω να ακούτε το Reprise και να το απολαμβάνετε.

Μάνα


2012/07/21 (Σάββατο) 20:36:55(την μετάφραση επιμελήθηκε η Ελενα Αρχοντάκη)

† Στο κατάστημα 15 Ιουλίου 2012


Σας ευχαριστώ όλους όσους ήρθατε σήμερα στο κατάστημα στην Οσάκα!

Έμενα κάποτε στην Οσάκα, συνεπώς είναι ένα μέρος που το νοσταλγώ.

Την επόμενη φορά θέλω οπωσδήποτε να κάνω ένα LIVE!

Λοιπόν, αύριο έχουμε το Τόκυο!

Ας διασκεδάσουμε παρέα!


Μάνα

2012/07/15 (Κυριακή) 21:03:07(την μετάφραση επιμελήθηκε η Ελενα Αρχοντάκη)

† Philosophy2 13 Ιουλίου 2012

Τώρα φαίνεται ότι όλοι απολαμβάνουν το Reprise.

και σας έχω νέα!

Για να απολαύσετε το Reprise διπλά, έβγαλα ένα αναμνηστικό για την επέτειο των 10 χρόνων ιστορικό άλμπουμ φωτογραφικό μέρος 2 "Philosophy2"!

Όλα τα μέλη μιλούν για τα τραγούδια του Reprise.
Αμα το διαβάσετε, ακούγοντας ταυτόχροναν το Reprise τα μάτια σας θα ανοίξουν ακόμα περισσότερο στον κόσμο αυτό.

Έχω βάλει χρήση πολλαπλών φωτογραφιών από το Fragments of Philosophy ~Prologue~ μέχρι και το ~Birth ceremony Festival~ έτσι θα απολαύσετε το ιστορικό από τη σειρά live του Fragments of Philosophy live series.
Θέλω οπωσδήποτε να ευχαριστηθείτε βλέποντας όλες τις αλλαγές.

Είναι σε πώληση για προπαραγγελία στο Midi:Nette Shop.
Θα αρχίσουμε να τα πουλάμε από αρχές της άλλης εβδομάδας.

Θα βγει με ένα επετειακό για τα 10 χρόνια sticker ver.2.


και μεθαύριο,
Reprise  events στο κατάστημα!

Ας απολαύσουμε το χρόνο μας μαζί!

Μάνα


2012/07/13 (Παρασκευή) 16:24:50(την μετάφραση επιμελήθηκε η Ελενα Αρχοντάκη)† Συγχαρητήρια Reprise! 11 Ιουλίου 2012

Σήμερα, 11 Ιουλίου
είναι επιτέλους η ημέρα κυκλοφορίας του επετειακού για τα 10 χρόνια άλμπουμ Reprise release! Αγάπη!
Λοιπόν ,

Θα ζήσετε την εμπειρία του ήχου της αγάπης μου!

χουχουχου…

Πρέπει οπωσδήποτε να μου στείλετε τις σκέψεις σας, όχι, τα συναισθήματά σας αφού το ακούσετε!

Μίλα μου γι’ αγάπη!Τα ζεστά σας συναισθήματα ειναι το σύμβολο της ύπαρξής μου.  Θα δείξει το μέλλον!


Εμείς στο φως, μαζί...

Να πηγαίνουμε σε ένα καινούργιο κόσμο…

προς την αιωνιότητα…


υ.γ.

Τα άλλα μέλη περιμένουν τα θερμά σας μηνύματα επίσης!

Τα μεγάλα γράμματα είναι ευπρόσδεκτα!

Μάνα2012/07/11 (Τετάρτη) 00:00:00(την μετάφραση επιμελήθηκε η Ελενα Αρχοντάκη)


† Ο ήχος της βροχής… 7 Ιουλίου 2012Η βροχή Ταναμπάτα…

(/_;)
Τι ευχή κάνατε?

Χωρίς ιδιαίτερο λόγο, μου αρέσει η βροχή.
Ο ήχος της βροχής που πέφτει είναι σαν μελωδία…

Δραματική βροχή....
ακόμη πιο δυνατή γίνεται κατακλυσμός
Δυο άνθρωποι βρέχονται αχ…

χμμμ~, ποτέ πριν δεν θέλησαν να γράψω ένα τραγούδι για τη βροχή…

Λοιπόν, λίγο ακόμα μέχρι το Reprise!
Αυτή τη φορά ρύθμισα τα τραγούδια των παλιών άλμπουμ έτσι που να μη ξεφεύγουν  από τον αρχικό τόνο τους, συνεπώς είναι βέβαιο ότι όλοι θα τα πιάσουν εύκολα.

Ελπίζω να απολαύσετε ηχητικά αυτά τα ανανεωμένα τραγούδια.

υ.γ.
Η φωτογραφία στην κορυφή ειναι το κολλιέ Stained Glass.
Υπάρχει ένα διάφανο κομμάτι στην κορυφή της εικόνας που περικλείει έναν αυθεντικό  Moi-meme-Moitie σταυρό.
Δεν μπορείτε να το δείτε στην πραγματικότητα αλλά υπάρχει ένα φέρετρο στη μέση και το σχέδιο του κηροπηγίου M-m-M.
Ειναι ένα όμορφο συμβολικό σχέδιο.
Φαίνεται ότι το κολλιέ ήταν δημοφιλές έτσι ήδη ξεπούλησε αλλά θα ξαναβγεί στην παραγωγή σύντομα.

(Green type)
Σειρά Stained Glass Ενα κομμάτι
Εφόσον και τα άλλα χρώματα ειναι εξίσου όμορφα
επισκεφθείτε τη ιστοσελίδα μας του Moi-meme-Moitie .Μάνα

(την μετάφραση επιμελήθηκε η Ελενα Αρχοντάκη)

† Kengo's Memorial Concert

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία της Συναυλίας Μνήμης
των Moi dix Mois.

2 Αυγούστου 2014
οι φανς του συγκροτήματος
θα αποχαιρετήσουν και μουσικά,
τον αγαπημένο τους κιθαρίστα.

Πληροφορίες για εισιτήρια ή κάποιο νέο / υποστηρικτικό μέλος
δεν έχουν βγεί. H συναυλία θα δωθεί στο Shibuya Club Quattro.† Translate

✉ Ακολουθήστε μας με Email